Dnes je piatok, 26. apríla 2024, sviatok má Jaroslava

Nepečené

Tiramisu s koňakom

Suroviny na Tiramisu s koňakom: 2 polievkové lyžice instantnej kávy, 30 cukrárskych piškót, 250 g mascarpone, 300 ml mlieka, 1 lyžica koňaku, 2 vajcia, 4 lyžice jemného kryštálového cukru, 1 kopcovitá lyžica 100 %...
Pečené broskyne na makovom kréme

Pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone

Pečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! :-) Suroviny na pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone ( rozpočet...
Jahody so zeleným korením

Jahody so zeleným korením

Suroviny na Jahody so zeleným korením: 4 lyžice masla, 600 g čerstvých jahôd, 200 ml bieleho vína, 60 ml Amaretto di Saronno, 4 lyžice cukru, 2 lyžice celého zeleného korenia. Ďalej: 250 ml šľahačkovej...

Tiramisu z pomazánkového masla

Suroviny na tiramisu z pomazánkového masla (rozpočet pre 4 osoby): 400 g pomazánkového masla bez príchuti, 200 ml smotany na šľahanie, 2–3 lyžice múčkového cukru 100 g strúhanej bielej čokolády, 40 detských piškótou,...

Čokoládová pena s jahodami

Čokoládová pena s jahodami - suroviny: 150 g kvalitnej bielej čokolády, 5 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 lyžice tekutého medu, šťava a nastrúhaná kôra z chemicky...

Jahodovo rebarborový parfait

Suroviny na jahodovo rebarborový parfait: 250 g jahôd, 100 g rebarbory nakrájať na 1 cm kúsky, 1/2 dcl bieleho vína, kurkuma, škoricu, trstinový cukor, kardamón, 1 PL masla, 1/2 l šľahačky Postup: Na panvici roztopíme maslo, pridáme...
Zelená špargľa na mede s jahodami

Zelená špargľa na mede s jahodami

Suroviny na Zelená špargľa na mede s jahodami ( rozpočet na 1 porciu ): 100 g zelená špargľa, 80 g jahody, 8 g med, 5 ml balsamicový ocot, sezam Postup: Hlavičky zelenej špargle krátko opečieme na rozohriatom...
Marocké raňajky

Marocké raňajky

Suroviny na marocké raňajky: BeBe Dobré ráno Mini kakaové, 100 g polotučného tvarohu, 150 g čerstvých jahôd, čerstvá mäta, agátový med Postup: Tvaroh zmiešame s medom, pridáme čerstvé jahody a BeBe Dobré ráno Mini kakaové. ozdobíme mätou. (1892...

Jahodové tiramisu s griotkou

Suroviny na jahodové tiramisu: 500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd,  griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok. Postup: Tvaroh vymiešame s cukrom a 1...
Nepečená maková torta

Nepečená maková torta

Nepečená maková torta je rýchly, nenáročný koláč, ktorý bude chutiť všetkým. Nepečená maková torta - suroviny ( rozpočet na 12 porcií ): 1 balík piškót, 250 g nemletého maku, 250 g práškového cukru, 100...