Tiramisu s koňakom
Suroviny na Tiramisu s koňakom:
2 polievkové lyžice instantnej kávy, 30 cukrárskych piškót, 250 g mascarpone, 300 ml mlieka, 1 lyžica koňaku, 2 vajcia, 4 lyžice jemného kryštálového cukru, 1 kopcovitá lyžica 100 %...
Pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone
Pečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! :-)
Suroviny na pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone ( rozpočet...
Jahody so zeleným korením
Suroviny na Jahody so zeleným korením:
4 lyžice masla, 600 g čerstvých jahôd, 200 ml bieleho vína, 60 ml Amaretto di Saronno, 4 lyžice cukru, 2 lyžice celého zeleného korenia.
Ďalej: 250 ml šľahačkovej...
Tiramisu z pomazánkového masla
Suroviny na tiramisu z pomazánkového masla (rozpočet pre 4 osoby):
400 g pomazánkového masla bez príchuti, 200 ml smotany na šľahanie, 2–3 lyžice múčkového cukru 100 g strúhanej bielej čokolády, 40 detských piškótou,...
Čokoládová pena s jahodami
Čokoládová pena s jahodami - suroviny:
150 g kvalitnej bielej čokolády, 5 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 lyžice tekutého medu, šťava a nastrúhaná kôra z chemicky...
Jahodovo rebarborový parfait
Suroviny na jahodovo rebarborový parfait:
250 g jahôd, 100 g rebarbory nakrájať na 1 cm kúsky, 1/2 dcl bieleho vína, kurkuma, škoricu, trstinový cukor, kardamón, 1 PL masla, 1/2 l šľahačky
Postup:
Na panvici roztopíme maslo, pridáme...
Zelená špargľa na mede s jahodami
Suroviny na Zelená špargľa na mede s jahodami ( rozpočet na 1 porciu ):
100 g zelená špargľa, 80 g jahody, 8 g med, 5 ml balsamicový ocot, sezam
Postup:
Hlavičky zelenej špargle krátko opečieme na rozohriatom...
Marocké raňajky
Suroviny na marocké raňajky:
BeBe Dobré ráno Mini kakaové, 100 g polotučného tvarohu, 150 g čerstvých jahôd, čerstvá mäta, agátový med
Postup:
Tvaroh zmiešame s medom, pridáme čerstvé jahody a BeBe Dobré ráno Mini kakaové. ozdobíme mätou.
(1892...
Jahodové tiramisu s griotkou
Suroviny na jahodové tiramisu:
500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd, griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok.
Postup:
Tvaroh vymiešame s cukrom a 1...
Nepečená maková torta
Nepečená maková torta je rýchly, nenáročný koláč, ktorý bude chutiť všetkým.
Nepečená maková torta - suroviny ( rozpočet na 12 porcií ):
1 balík piškót, 250 g nemletého maku, 250 g práškového cukru, 100...