Dnes je štvrtok, 2. mája 2024, sviatok má Žigmund

Pudingy

Krém s čerstvými malinami

Suroviny na krém s čerstvými malinami: 4 plátky bielej želatíny, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice cukru, 300 g malín, 2 lyžice malinovice, 1 lyžica práškového cukru, ¼ l šľahačky. mäta na ozdobenie Postup: Želatínu...

Jogurtová mlsota s banánom

Jogurtová mlsota s banánom - suroviny: 200 ml jogurtu, 1 banán, 50 g horkej čokolády, asi 12 okrúhlych piškót Postup: Trochu jogurtu dáme na dno misky. Do neho vložíme piškóty a pokladáme krúžky banánu. Zalejeme zvyšným jogurtom. Povrch...
Čokoládová ryža

Čokoládová ryža s perníkom

Čokoládová ryža s perníkom - suroviny: 150 g čokoláda, 75 g smotana, 75 g ryža, perníkové korenie Postup: V smotane roztopíme čokoládu, pridáme perníkové korenie a ryžu, ktorú sme si predtým pripravili v parnej rúre. Všetko...

Dvojfarebný pohár s jahodami

Dvojfarebný pohár s jahodami je rýchly trasený dezert. Suroviny na dvojfarebný pohár s jahodami (rozpočet na asi 4 poháre): 220-250 ml smotany na šľahanie, 1 Smetafix Dr.Oetker, 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou...

Pana cotta s lesným ovocím

Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty. Pana cotta s lesným ovocím - suroviny: šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie)...
Malinové pohladenie

Malinové pohladenie

Suroviny na malinové pohladenie: Na ovocnú náplň: 300 g mrazených malín, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 zarovnaná KL Solamylu jemného zemiakového škrobu Na krém: 500 g polotučného tvarohu, 30 g práškového cukru, 1...

Vanilkový puding s ovocím

Suroviny na vanilkový puding: 200 g ovocia posekaného na jemno, 300 ml vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového pudingu Postup: Ovocie zalejeme 200 ml vody a varíme asi 3 - 4 minúty pod pokrievkou spolu...

Čokoládová pena, citrusové plody a mango s malinovým kapucinom

Čokoládová pena Suroviny - čokoládová pena: čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok Postup: Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne...

Krém s jahodami

Suroviny na krém s jahodami: 500 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 3 žĺtky, 8 jahôd, 12 piškót Postup: V mlieku rozmiešame cukor. Žĺtky vymiešame do biela. K žĺtkom pridáme mlieko. Dobre premiešame. Nad parou potom miešame...

Banánový dezert

Suroviny na banánový dezert (rozpočet na 4 porcie): 2 banány, 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 200 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany Postup: Na prípravu dezertu olúpeme banány, nakrájame ich na kolieska a rozdelíme...