Krém s čerstvými malinami
Suroviny na krém s čerstvými malinami:
4 plátky bielej želatíny, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice cukru, 300 g malín, 2 lyžice malinovice, 1 lyžica práškového cukru, ¼ l šľahačky. mäta na ozdobenie
Postup:
Želatínu...
Jogurtová mlsota s banánom
Jogurtová mlsota s banánom - suroviny:
200 ml jogurtu, 1 banán, 50 g horkej čokolády, asi 12 okrúhlych piškót
Postup:
Trochu jogurtu dáme na dno misky. Do neho vložíme piškóty a pokladáme krúžky banánu. Zalejeme zvyšným jogurtom. Povrch...
Čokoládová ryža s perníkom
Čokoládová ryža s perníkom - suroviny:
150 g čokoláda, 75 g smotana, 75 g ryža, perníkové korenie
Postup:
V smotane roztopíme čokoládu, pridáme perníkové korenie a ryžu, ktorú sme si predtým pripravili v parnej rúre.
Všetko...
Dvojfarebný pohár s jahodami
Dvojfarebný pohár s jahodami je rýchly trasený dezert.
Suroviny na dvojfarebný pohár s jahodami (rozpočet na asi 4 poháre):
220-250 ml smotany na šľahanie, 1 Smetafix Dr.Oetker, 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou...
Pana cotta s lesným ovocím
Pana cotta s lesným ovocím patrí medzi chutné a ľahké letné dezerty.
Pana cotta s lesným ovocím - suroviny:
šľahačková smotana 1 l, plátky želatíny 6, cukor 150 g, kvety levandule (je to len na ochutenie)...
Malinové pohladenie
Suroviny na malinové pohladenie:
Na ovocnú náplň: 300 g mrazených malín, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 zarovnaná KL Solamylu jemného zemiakového škrobu
Na krém: 500 g polotučného tvarohu, 30 g práškového cukru, 1...
Vanilkový puding s ovocím
Suroviny na vanilkový puding:
200 g ovocia posekaného na jemno, 300 ml vody, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového pudingu
Postup:
Ovocie zalejeme 200 ml vody a varíme asi 3 - 4 minúty pod pokrievkou spolu...
Čokoládová pena, citrusové plody a mango s malinovým kapucinom
Čokoládová pena
Suroviny - čokoládová pena:
čokoládová pena: 60 g horká čokoláda, 250 g smotana 33 %, želatína 1 plátok
Postup:
Čokoládu a smotanu privedieme do varu, zložíme zo sporáka, vmiešame želatínu namočenú v studenej vode a poriadne...
Krém s jahodami
Suroviny na krém s jahodami:
500 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 3 žĺtky, 8 jahôd, 12 piškót
Postup:
V mlieku rozmiešame cukor. Žĺtky vymiešame do biela. K žĺtkom pridáme mlieko. Dobre premiešame.
Nad parou potom miešame...
Banánový dezert
Suroviny na banánový dezert (rozpočet na 4 porcie):
2 banány, 1 balíček Creme Olé s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 200 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany
Postup:
Na prípravu dezertu olúpeme banány, nakrájame ich na kolieska a rozdelíme...