Suroviny na krém s čerstvými malinami:
4 plátky bielej želatíny, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice cukru, 300 g malín, 2 lyžice malinovice, 1 lyžica práškového cukru, ¼ l šľahačky. mäta na ozdobenie
Postup:
Želatínu necháme v studenej vode nabobtnať, zľahka vytlačíme. Dáme do menšieho hrnca spolu s vanilkovým a práškovým cukrom a pomaly zohrievame, kým sa želatína a cukor nerozpustia. Polovicu malín pokvapkáme malinovicou a odložíme na zdobenie. Zvyšok prepasírujeme a vmiešame do želatíny. ¼ l šľahačky dotuha vyšľaháme.
Mohlo by vás zaujímať
Do nej vmiešame malinové pyré so želatínou vo chvíli, keď ovocné pyré začína tuhnúť. Krém naplníme do formy, ktorú sme vypláchli studenou vodou a ochladíme. Pred podávaním ponoríme formu do teplej vody a krém vyklopíme. Ozdobíme zvyškom malín a posypeme práškovým cukrom.