Dnes je piatok, 17. mája 2024, sviatok má Gizela

Hovädzie

Ružičkový kel s hovädzím mäsom

Suroviny na ružičkový kel s hovädzím mäsom: 400 g ružičkového kelu, 400 g hovädzieho mäsa, 1 pór, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 klinčeky, olej na vyprážanie, muškátový oriešok,...

Steak s omáčkou zo sušených paradajok

Suroviny na steak s omáčkou zo sušených paradajok: 2 steaky zo sviečkovice 1 jemne nakrájanú šalotku2 lyžice olivového oleja1 lyžica masla5 lyžíc suchého červeného vína2 lyžice oleja zo sušených paradajok6 lyžíc najemno nasekaných sušených paradajok15 lyžíc smotany na...
Tafelspitz

Tafelspitz

Vedeli ste, že korene tohoto jedla siahajú do obdobia Rakúsko-Uhorska? Preslávil ju cisár František Jozef I., ktorý ju označil za svoje obľúbené jedlo. Aj vďaka nemu si Tafelspitz zamilovali celé generácie priaznivcov poctivých mäsitých jedál. V...
Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik sa u nás doma varieval vždy v nedeľu :-) Suroviny na Španielsky vtáčik (rozpočet na 4 porcie): 4 plátky hovädzej roštenky, 3 vajcia, 50 g prerastenej slaniny, 1 jarná cibuľka, 1 klobása, 2 kyslé...

Pečené hovädzie na zázvore s toastom

Suroviny na pečené hovädzie na zázvore s toastom (rozpočet pre 4 osoby): 800 g hovädzieho z pleca bez kosti alebo hovädzej glejovky, 500 g paradajkovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia cuketa (225 g),...

Hovädzie na zázvore s čili

Suroviny na hovädzie na zázvore s čili: 4 hovädzie steaky asi po 100 g, najlepšie zo sviečkovice, 1 brokolica, 2 lyžice zázvorového (ďumbierového vína), 2 – 3 cm kúsok najemno postrúhaného zázvoru, 1 strúčik...

Hovädzie zadné v hubovej omáčke

Suroviny na hovädzie zadné v hubovej omáčke: 4 rezne z hovädzieho zadného, 1 čajová lyžička soli, polovica lyžičky mletého čierneho korenia, 2 polievkové lyžice masla, 100 g sušených húb, 120 ml smotany na varenie, 1...

Holandský rezeň

Hoci podľa mena z Holandska, je to naša klasika Mnohí si ho pamätajú zo školských jedální, kde patril k hitom. Do našich kuchýň pritom prišiel už pred viac ako sedemdesiatimi rokmi. Chrumkavá krusta na povrchu...

Sviečková s mandarínkami

Sviečková s mandarínkami - suroviny: 400 g hovädzej sviečkovej, (alebo kuracie prsia), olivový olej, hladká múka na obalenie, 100 ml suchého vermútu, 2-3 mandarínky bez kôstok, soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian Postup: mäso nakrájame...

Burritos s náplňou z mletého mäsa

Suroviny na Burritos s náplňou z mletého mäsa: 1 PL rastlinného oleja, 3 strúčiky cesnaku - lisované, 1 stredná cibuľa - nakrájaná, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, ½ čajovej lyžičky rímskej rasce, 2 čajové lyžičky...