Pečený losos v sezame
Suroviny (rozpočet pre 6 osôb):
6 steakov z lososa po 150 g, 800 g baklažánu, 50 g cesnaku, 100 g sezamu na obalenie, 50 g opražených píniových jadierok, citrónovú šťavu, čerstvú zelenú petržlenovú vňať, soľ,...
Chuťovky z lístkového cesta s Aljašským lososom a bylinkami
Suroviny (rozpočet na 40 kusov):
3 krabičky Aljašský losos, 800 g lístkové cesto, 100 g kapary, 100 g čerstvé bylinky, 4 ks vajce
Postup:
Uvaríme vajce natvrdo a nadrobno rozsekáme. V miske si pripravíme plnku na chuťovky...
Prstienky morskej panny so zemiakovým pyré
Rybie filé plnené zeleninou pre 4 osoby
Suroviny:
rybie filé 400 g, Mexická zeleninová zmes 300 g, cibuľa 100 g, ovsené vločky 100 g, smotana 100 g, mletá paprika 20 g, korenie (typu Vegeta) 20 g,...
Ryba v banánovom liste varená v pare
Suroviny:
450 g rybieho filé, banánové listy, 2 mrkvy nakrájané na rezančeky, 1 červená paprika nakrájaná na prúžky, 115 g fazuľových luskov nakrájaných na kúsky, 2 cukety nakrájané na rezančeky 7,5 dl hustého kokosového mlieka...
Šťuka na hubách
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
500 g mrazenej šťuky, mleté čierne korenie, 1 citrón, 30 g masla, 1 cibuľa, 100 g húb, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžica horčice, 1 dl sladkej smotany, 50 g...
Ryba na severský spôsob
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g mrazenej morskej šťuky, 1 citrón, 100 g zeleru, 3 mrkvy, 100 g masla, 1 cibuľa, 1 vajce, 1 lyžica sušenej bazalky, 1 lyžica horčice, 2 dl sladkej smotany,...
Makrela so šalátom
Suroviny:
200 g čerstvej makrely
Šalát: 80 g paradajok, 60 g červenej cibule, 60 g zelenej uhorky, 4 PL octu, 3 PL olivového oleja, 10 g čerstvej petržlenovej vňaťky, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Rybu očistíme, osolíme...
Údený losos s medovo-horčicovým dresingom
Suroviny na údený losos s medovo-horčicovým dresingom ( rozpočet pre 4 osoby):
200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice, 50 gramov šalátu rukola, soľ a mleté čierne korenie
Postup:
Med a...
Chrumkavé špagety s tuniakom
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
2 konzervy tuniaka na cestoviny, 400 g cestovín špagety, 2 zrelé paradajky, 2 krajce chleba, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprika, 2 PL extra panenského olivového oleja, čerstvý petržlen, soľ...
Zapečený tuniak – koláč ako ryba
Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):
4 x 160g tuniaka v olivovom oleji, 200g tvarohového bieleho syra (napríklad ricotta), 4 vajcia, 50 g vlašských orechov, 30 g hrozienok, 80 g strúhaného parmezánu, 200 g...