Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Varíme ryby

Pošírovaný zubáč

Pošírovaný zubáč

Pošírovaný zubáč - suroviny: Zeleninový vývar: 0,5 l vody, 1 koreň petržlenu, 1 zelerová buľva (ak je veľká, stačí polovica), cibuľa, 1,5 dcl suchého bieleho vína, 3 - 4 guľôčky bieleho korenia, 2 guľôčky nového...

Pstruh obalený šunkou – Trucha a la Navarra

Pstruh obalený šunkou - Trucha a la Navarra je chutná varianta pečenej ryby. Vyskúšajte! Pstruh obalený šunkou - Trucha a la Navarra - suroviny: 4 očistené pstruhy, 4 tenké plátky šunky Serrano, nebielená múka na obalenie,...
Stredomorský šalát

Stredomorský šalát s tuniakom

Suroviny na stredomorský šalát s tuniakom: 1 filé z tuniaka v olivovom oleji v skle, 100 g syra feta, 3 až 4 paradajky, 1 uhorka, čierne olivy, čerstvé oregano, extra panenský olivový olej, soľ, korenie Postup: Tento šalát...

Pošírovaný losos na bylinkách

Pošírovanie je skvelý spôsob, ako získať pevné a pritom nevysušené rybie mäso. Vyskúšajte náš recept a pripravte si pošírovaný losos na bylinkách. Pošírovaný losos na bylinkách - suroviny ( rozpočet na prípravu 4 porcií...
Tuniak s kuskusom

Tuniak s kuskusom

Suroviny na Tuniak s kuskusom: 1 plechovka tuniaka v olivovom oleji, 200 cl. vody, 200 g kuskusu, 1 paradajka, 1 uhorka, 1 jablko, 30 g malín, 15 g čerstvého zázvoru, mandle, soľ a korenie, olivový olej, balzamikový...
rybie filé

Šťavnaté rybie filé

Suroviny na šťavnaté rybie filé: 4 ks rybieho filé, maslo, 4 PL hladkej múky,  žerucha, 2 dcl dobrého bieleho vína, soľ, čierne korenie, 1 vanička čerstvej žeruchy Postup: Rybu osušíme v papierovom obrúsku, osolíme, okoreníme a zľahka...
šalát s tuniakom

Farebný šalát s tuniakom

Suroviny na farebný šalát s tuniakom: 1 filé z tuniaka vo vlastnej šťave v skle, 500 g rukoly, 150 g kozieho syra, avokádo, čierne ríbezle - asi 100 g Postup: Ríbezle umyte, rozmixujte alebo prepasírujte - tým...
Sardinková pochúťka

Sardinková pochúťka

Sardinková pochúťka je jednoduché ale aj rýchle jedlo, ktoré vás zasýti a doplní vášmu telo potrebné omega -3 mastné kyseliny :-) Sardinková pochúťka - suroviny: 1 sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji, primerané množstvo šalátových listov, 1...

Pošírovaný losos s bylinkami

Suroviny na pošírovaný losos s bylinkami( potrebné na prípravu 4 porcií ): 600 g filet lososa, ½ litra suchého bieleho vína, mix byliniek (oregano, bazalka, tymián, rozmarín), 200 g masla (82% obsah tuku), bio citrón...

Soté z čiernych mušlí

Suroviny na soté z čiernych mušlí: 300 g čiernych mušlí (slávky), plochý petržlen, bazalka, cesnak, biele víno, olivový olej, stopkatý zeler, 3 paradajky Postup: Očistené mušle orestujeme s cesnakom a zelerom na olivovom oleji a zalejeme bielym vínom....