Vegánsky poľníčkový šalát so zemiakmi
Moderný vegánsky trend je čoraz rozšírenejší, a preto sme pre vás pripravili spolu so známou foodblogerkou Miškou Smolovou @michaelasistersbakerysk spojenie vegánskych receptov s nových vegánskym vínom Vitis Vegan. Prvý recept je jednoduchý, letný šalátový, zvládnete ho...
BBQ bravčové rebierka s Karpatským KB
„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile a je to pochúťka! 😊.
Suroviny na BBQ bravčové rebierka s Karpatským KB:
Bravčové rebrá
obľúbený "rub" na krídelká (v recepte použité SPG...
Jahodovo-mätový likér
Chcete využiť čerstvé jahody a mätu na prípravu skutočnej likérovej delikatesy? Vyrobte si vlastný jahodovo-mätový likér - z čerstvých jahôd, ktoré leto ponúka, bude chutiť neodolateľne!
Suroviny na jahodovo-mätový likér:
100 g čerstvých rozpolených jahôd,...
Pomarančový freeze
Suroviny na Pomarančový freeze:
1 cl limetového sirupu, 2 cl pomarančovej šťavy, zázvorová limonáda na doliatie, 1 kumkvat
Postup:
Tri polievkové lyžice ľadovej triešte spoločne s limetovým sirupom a pomarančovou šťavou zamiešame a dolejeme zázvorovou limonádou. Okraj...
Údené & grilované kuracie krídelká v bbq omáčke s Karpatským KB
„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile. Údené, grilované na uhlí a chrumkavé, šťavnaté, skrátka mňam 😊.
Ingrediencie na údené & grilované kuracie krídelká v bbq omáčke...
Jahodový cheesecake s maslovými sušienkami
Suroviny na jahodový cheesecake:
Na krustu:
200 g maslových sušienok
80 g roztopeného masla
Na plnku:
500 g jemného krémového tvarohu
300 g čerstvého krémového syra (napr. Philadelphia)
200 kryštálového cukru
2 celé vajcia
2 žĺtky
2 ČL citrónovej šťavy
1 PL kyslej smotany
Zrnká z 1...
Kuracie stripsy s dipom z Karpatského KB
Milé dámy aj milí páni, tento video-seriál receptov s Karpatským KB vám prináša „Muž v kuchyni“. Juraj Praženka, ktorý je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj...
Jogurtový nápoj s mangom
Suroviny na jogurtový nápoj s mangom:
1 porciu ovocia (mäkké mango), 1 porcia jogurtu (plnotučný –natur jogurt alebo sójový jogurt), 100ml studenej minerálky, štipku šafránu
Postup:
Mango olúpeme, dužinu oddelíme od kôstky a nakrájame na...
Mäsové guľky s tarhoňou a bylinkami
Suroviny na mäsové guľky s tarhoňou, gréckym jogurtom a bylinkami
Na mäsové guľky:
800 g mletého morčacieho mäsa (najlepšie z horného vykosteného stehna)
1 šálka uvarenej vychladnutej ryže (sálka s objemom asi 200 ml)
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
2 ČL harissy (alebo...
Kura na bielom víne
Suroviny na kura na bielom víne:
10 ks horných kuracích stehien aj s kosťou a kožou
100 g prerastenej slaniny
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
Trochu olivového oleja
Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
400 ml bieleho vína Müller Thurgau Vitis Galéria kabinetné
250...