Dnes je štvrtok, 2. mája 2024, sviatok má Žigmund

Chuťovky

Chlieb so sušenými paradajkami a mozzarellou

Chlieb so sušenými paradajkami a mozzarellou

Suroviny na chlieb so sušenými paradajkami a mozzarellou  (rozpočet pre 4 osoby): 250 g hladkej pšeničnej múky, 250 g hladkej celozrnej múky, 1 balíček sušeného droždia, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu krupicového cukru, 3 lyžice...
Pečené plnené šampiňóny

Pečené plnené šampiňóny

Suroviny: 500 g šampiňónov, 1 cibuľka, 2 vajíčka, 50 g balkánsky syr, olej, soľ, korenie, parmezán na posypanie, šalát podľa chuti Postup: Šampiňóny umyjeme a vykrojíme nožičky. Tie pokrájame na drobno. Pokrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájané...
vajíčka

Praženica z tofu

Suroviny: ½ balíčka tofu asi 80g, 1 menšia cibuľa, mletá červená paprika, kurkuma, alebo šafrán, soľ, sójový olej Postup: Na tanieri vidličkou dobre roztlačíme tofu. Na oleji opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, ochutíme, mletou paprikou a kurkumou. Pridáme...

Rýchle a zdravé pohostenie

Prekvapila vás návšteva a neviete, čo jej narýchlo ponúknuť? Ak máte v zásobe slané crackery či keksy, trochu zeleniny, syr, cesnak a smotanu na šľahanie, máte to vyriešené. Pripravte hosťom rýchly syrový dip, do...
Bylinkové tyčinky

Bylinkové tyčinky

Suroviny ( rozpočet na 12 ks ): 1 lístkové cesto, 1 hrsť čerstvých byliniek ( petržlenová vňať, tymián, oregano, rozmarín ), 1 PL olivového oleja, morská soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 žĺtok. Postup: Rúru vyhrejeme na 180...

Údený losos s medovo-horčicovým dresingom

Suroviny na údený losos s medovo-horčicovým dresingom ( rozpočet pre 4 osoby): 200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice, 50 gramov šalátu rukola, soľ a mleté čierne korenie Postup: Med a...
Stredomorské paradajky

Stredomorské paradajky

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 4 veľké paradajky, 12 čiernych olív na grécky spôsob, 2 x 160g tuniaka v olivovom oleji, 1/2 červenej papriky, 1/2 žltej papriky, 80g syra Feta, 1 zväzok...
Omeleta s mäsovo-zeleninouvou plnkou

Omeleta s mäsovo-zeleninouvou plnkou

Suroviny: 6 vajec, 3 polievkové lyžice mlieka, soľ, 300-400 g zomletého bravčového mäsa z pliecka, 300 g uvarenej brokolice, 60 g nadrobno nakrájanej cibule, 60 g nadrobno nakrájanej červenej a žltej papriky olej, soľ, rasca,...

Zemiakové pagáče

Suroviny: 300 g zemiakov, 250 g rastlinného tuku, 250 g hladkej múky, soľ, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vajce, rasca Postup: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme zmäknuté maslo, múku, soľ,...
zapekané rožky so šampiňónami

Zapekané rožky so šampiňónami

Zapekané rožky so šampiňónami sú dobrou variantou na teplé raňajky, prípadne na teplú, rýchlu večeru. Môžu poslúžiť aj ako chutná príloha k večernému posedeniu pri dobrom vínku. Suroviny: 4 ks rožky alebo pokrájaná bageta, 50 g...