Grilovaná broskyňa macerovaná v Karpatskom KB
„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile alebo aj doma v kuchyni. A je to pochúťka! 😊.
Grilovaná broskyňa macerovaná v Karpatskom KB - suroviny:
zrelé broskyne/nektarinky
vanilková zmrzlina, alebo ešte...
Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami
Suroviny na chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami
2 krajce kváskového chleba
3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie)
Trochu olivového oleja
Na rajčinové maslo:
100 g mäkkého masla
1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku)
20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných)
Kúsok...
Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi
Zeleninové rösti s tofu, so špenátom, galetkami a restovanými šampiňónmi je chutné jedlo, vhodné aj pre tých, ktorí nemusia jesť vždy mäso.
Suroviny na zeleninové rösti:
150 g tofu, 150 g zeleru postrúhaného na rezance, soľ,...
Thajská polievka Tom Kha Gai
Suroviny na Tom Kha Gai:
0,5l hydinový vývar, 4 ks citrónovej trávy, 5 ks limetkových lístkov, 2 cm hrubý plátok galangal, 1 hrsť čerstvého koriandru, 1 ks červená cibuľa, chilli, 1 hrsť shitake húb, 300...
Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou
Tekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo všeobecnosti sa mierne povarí, aby si zachovala chrumkavú konzistenciu....
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny:
Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g.
šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...
Teplý mrkvový šalát s koriandrom
Teplý mrkvový šalát vás zohreje...
Chuťovo svieži jesenný šalát, ktorý môže byť aj výbornou prílohou k mäsu, či rybe, alebo aj ako ľahký obed. Dá sa pripraviť vopred.
Suroviny na teplý mrkvový šalát:
Kokosový olej, alebo olivový olej,...
Pohánka s cviklou
Suroviny na pohánku s cviklou:
za hrsť pohánky (1 osoba), tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, morská soľ alebo kryšlalická ružová soľ, čierne mleté korenie, zeleninový vývar...
Cibuľové chutney s balzamikom
Suroviny na cibuľové chutney:
1 kg červenej cibule, 160 g kryštálového cukru, 100 ml červeného vína, 100 ml balzamikového octu, 1 PL oleja, bobkový list, soľ, chlieb
Postup:
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Vo väčšej panvici na rozohriatom...
RAW – Banánová zmrzlina
RAW - Banánová zmrzlina - suroviny:
3 zmrznuté banány, 2 čerstvé banány, trocha kokosového mlieka, 3PL RAW kakaa, trocha agáve sirupu, RAW kakaové bôby na ozdobenie, goji
Postup:
Banány očistíme a spolu s kokosovým mliekom a...