Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

  • 2 krajce kváskového chleba
  • 3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie)
  • Trochu olivového oleja
  • Na rajčinové maslo:
  • 100 g mäkkého masla
  • 1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku)
  • 20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných)
  • Kúsok rozmarínovej vetvičky
  • ½ ČL korenia harisa
  • Trochu soli a čerstvo mletého čierneho korenia na dochutenie
  • Lístky čerstvého tymianu na ozdobenie
Chlebíky s paradajkovým maslom

Postup:

Papriky umyjeme, osušíme, odstránime jaderník a prepolené alebo rozštvrtené ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 230 stupňov (teplovzdušný režim) ich opekáme asi 15 minút, kým sa na ich povrchu nevytvoria čierne pľuzgiere. Prípadne si pomôžeme na páč minút grilom.

Potom z nich stiahneme šupku a odložíme ich bokom.

Na rajčinové maslo vymiešame mäkké maslo s rajčinovou pastou, harisou, trochou soli a čierneho mletého korenia. Pridáme najemno nasekané ihličky z rozmarínu a nadrobno nakrájané sušené rajčiny a všetko spolu premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Vegánsky poľníčkový šalát so zemiakmi

15 minútModerný vegánsky trend je čoraz rozšírenejší, a preto sme pre vás pripravili spolu so známou foodblogerkou Miškou Smolovou @michaelasistersbakerysk spojenie vegánskych receptov s nových vegánskym vínom Vitis… Čítaj ďaľej

Krajce kváskového chleba opečieme na troche olivového oleja z oboch strán. Potrieme ich pripraveným rajčinovým maslom, na to poukladáme opečené papriky a dozdobíme ich lístkami tymianu.  Podávame teplé spolu s pohárom dobre vychladeného vegánskeho vína Vitis – Iršai Oliver.

Nádherné víno plné sviežosti a chuti pochádza z novej kolekcie vegánskych vín Vitis VEGAN. Vôňa má charakter ľahkého vánku rozkvitnutej lúky muškátov. Chuť vína je veľmi svieža a ľahká. Hodí sa ako príjemné osvieženie alebo s čerstvým ovocím, v lete s melónom, v zime s ananásom či mangom. Výborne chutí aj s ovocným koláčikom.

www.najnapoje.sk

Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk,  autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty Miška Smolová  IG   FB  www.sistersbakery.sk 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach