Dnes je pondelok, 6. mája 2024, sviatok má Hermína

Zaváraniny

Ak hľadáte originálnu prílohu, vyskúšajte domáce cibuľové čatní

Všetky pochúťky sú už ugrilované a vy ich hrdo servírujete. Ale čo k nim podávať?  Chlieb a zemiaky sú klasika, ale je to nuda. Chcelo by to niečo špeciálne, aby si to všetci pamätali. Tak urobte...
Bazový džem

Bazový džem

Suroviny na bazový džem: 1 kg jabĺk 1/2 kg bazových bobuliek 400 g kryštálového cukru 10 g kyseliny citrónovej 1 citrón 1 dl rumu Postup: Jablká dobre umyjeme, rozvaríme, prelisujeme a ešte povaríme. Pridáme bazové bobuľky a ďalej...
Bazový likér s vodkou

Bazový likér s vodkou

Suroviny na Bazový likér s vodkou: 1/2 l bazovej šťavy 1/2 l vodky 3 klinčeky 1 pomaranč Postup: Premiešajte 1/2 litra bazovej šťavy s 1/2 litrom vodky. Pridajte 3 klinčeky a šťavu z 1 pomaranča a znova premiešajte....
Bazovo-mätový sirup

Bazovo-mätový sirup

Suroviny na Bazovo-mätový sirup: 1000 ml voda prevarená teplá, 1 kg cukor1 balíček Sirupfix Dr. Oetker 15 veľkých kvetov bazy čiernej 1 citrón chemicky neošetrený (nakrájaný na plátky) 1 limetka chemicky neošetrená (nakrájaná na plátky)...
Bazový likér

Bazový likér od babičky

Tento recept používali už naše babičky, ktoré veľmi dobre vedeli, že príroda nám poskytuje veľa liečivých byliniek a dá sa v prírode nájsť liek takmer na všetko. Bazový likér, rovnako ako mnoho ďalších podporuje...
Bazová šťava

Bazová šťava

Suroviny - Bazová šťava: 40 bazových kvetov, 100 g kyseliny citrónovej,  3 l prevarenej vody, 3 kg  cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek Postup: Bazové kvety opláchneme vodou a vložíme najlepšie do trojlitrového zaváracieho pohára...
Nakladaný paštrnák

Nakladaný paštrnák

Suroviny na nakladaný paštrnák ( rozpočet na 2 poháre á 500 ml ): 500 g paštrnáku, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 500 ml kuracieho vývaru, 500 ml jablčného octu, 500 ml Shery octu, 2 PL...
Hruškovo-jablkový džem

Hruškovo-jablkový džem s karamelom

Suroviny na hruškovo-jablkový džem s karamelom( vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml ): 500 g hrušiek (čistá hmotnosť), 350 g jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť), 500 g cukru, 150 ml čírej jablkovej šťavy, 1 balíček...
Cibuľové čatní

Cibuľové čatní

Suroviny na cibuľové čatní ( vystačí na asi 6 pohárov à 200 ml ): 700 g červenej cibule (olúpanej a nakrájanej na tenké polkolieska), 3 strúčiky rozotretého cesnaku, 3 balenia trstinového karamelového cukru, 2 zarovnané...
Hruškový džem s javorovým sirupom

Hruškový džem s javorovým sirupom

Suroviny na hruškový džem s javorovým sirupom ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ): 1 kg zrelých hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 100 ml javorového sirupu, 5 g kyseliny citrónovej, ½ balenia Pektínu,...