Zapekaná brokolica s petržlenovou vňaťkou
Suroviny:
400 g brokolice, soľ, 1 pol. lyžica masti, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 40 g postrúhaného syra, 2 rajčiaky, 1 pol. lyžica tuku, strúhanka, 1 pol. lyžica zelenej petržlenovej vňate...
Pečené plnené šampiňóny
Suroviny:
500 g šampiňónov, 1 cibuľka, 2 vajíčka, 50 g balkánsky syr, olej, soľ, korenie, parmezán na posypanie, šalát podľa chuti
Postup:
Šampiňóny umyjeme a vykrojíme nožičky. Tie pokrájame na drobno. Pokrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájané...
Zemiaková pizza
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
4 ks veľkých zemiakov, zväzok petržlenovej vňate, 4 ks paradajok, soľ, čierne korenie, provensálske korenie, 1 pór, trocha oleja, 10 koliesok salámy, 1 tuniak v konzerve, 1 plechovka kukurice,...
Rezancový nákyp Vermicelli
Suroviny:
250 g rezancov, soľ, 1 cukina, 1 mladá cibuľka s vňaťou, 4 paradajky, 200 g varenej šunky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička sušených talianskych byliniek (bazalka, oregano, alebo koreninová zmes na...