Dnes je piatok, 26. apríla 2024, sviatok má Jaroslava

Cestoviny

Gnocchi s medvedím cesnakom

Vyskúšajte si propraviť gnocchi s medvedím cesnakom podľa nášho receptu. Suroviny na gnocchi s medvedím cesnakom: 5 veľkých, starších zemiakov, 120 g múky, 130 g parmetánu, soľ Na pesto: niekoľko zväzkov medvedieho cesnaku, 2 hrste kešu orieškov,...

Cestoviny s mäsom

Suroviny na cestoviny s mäsom: 250 g cestovín napríklad špagety, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 3 polievkové lyžice kečupu, 125 ml vody,...
Cestoviny so šunkou

Cestoviny so šunkou

Tieto zapekané cestoviny so šunkou ocení každý v domácnosti preto, že sú rýchlo hotové a veľmi chutné. Suroviny na cestoviny so šunkou: 100 g parmskej šunky, 125 g Eidamu, 400 g veľkých kolienok, 80 g paradajkového pretlaku, 2...

Jarné závitky s pikantnou omáčkou

Jarné závitky sú plnené závitky (obvykle z ryžového papiera) naplnené zeleninou, prípadne mäsom, rezancami a ďalšími ingredienciami. Najčastejšie sa podávajú čerstvé, alebo sa môžu piecť alebo fritovať. Pôvodne pochádzajú najskôr z čínskej kuchyne, hojne...

Toskánske cannelloni

Cannelloni sú cestoviny v tvare hrubých rúrok, ktoré možno naplniť podľa chuti. Neapolský kuchár Corrado ich prvýkrát pripravil pinené mletým mäsom s hľuzovkami a uvaril v paradajkovej omáčke. Sú to inak cestoviny typické pre katalánsku...

Gratinované cestoviny

Suroviny na gratinované cestoviny: 300 g cestovín rigatoni, 1 cibuľa, 2 feferónky, 2 lyžice masla, 100 g šunky, 100 g slaninky, 2 lyžice hladkej múky, 200 g smotany, 100 g kyslej smotany, 100 g taveného...

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny: Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g. šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...

Cestovinový šalát s mortadellou

Vynikajúci a rýchly cestovinový šalát s mortadellou, ktorý si pripravíte kedykoľvek. Suroviny na cestovinový šalát s mortadellou: 200 g hráškových alebo fazuľkových luskov, 300 g krátkych cestovín (napríklad fusilli), soľ, 1 zväzok mladej cibuľky s...

Špenátové ravioli

Suroviny na špenátové ravioli: Cesto: 250g hladkej múky (alebo Farina per pasta), 5 žĺtkov, 2 - 3 kávové lyžičky olivového oleja, voda podľa potreby Plnka: na 1 osobu: 100g čerstvého špenátu, 50 g ricotty, soľ, čierne...

Šalát z kuskusu

Suroviny na šalát z kuskusu: 1 kg kuskusu, 3 rajčiny, šalátová uhorka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, mandle Postup: Kuskus namočíme, najlepšie cez noc, prepláchneme a uvaríme. Dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme zeleninu nakrájanú na...