Citrónovo-pomarančová bábovka

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Citrónovo-pomarančová bábovka je vďaka citrónu, vanilke a pomaranču krásne vláčna a extra chutná. Dobrú chuť:-)

Suroviny na citrónovo-pomarančovú bábovku ( rozpočet na 16 porcií ):

Cesto: 300 g Hery, 300 g cukru, kôra a šťava z malého citróna, kôra a šťava z ½ pomaranča, 6 veľkých vajec, 300 g hladkej múky, (1 lyžička kypriaceho prášku)

Poleva: 150 g práškového cukru, 3 lyžice horúcej vody, 10 g drvených pistácií, čerstvé kvety, 3 kvapky ružového potravinárskeho farbiva

Postup:

Zmixujeme Heru a cukor, pokiaľ nám nevznikne nadýchaná zmes. Pridáme citrónovú a pomarančovú kôru a následne aj vajcia a dobre ich zmiešame. Primiešame múku s kypriacim práškom a citrónovú a pomarančovú šťavu. Zmes premiestnime do dobre vymazanej formy na bábovku a pečieme po dobu 45-50 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodová bábovka s mandľami

80 minútBábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami je u nás doma obľúbená. Vyskúšajte! Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami – suroviny ( rozpočet na… Čítaj ďaľej

Potom bábovku necháme vychladnúť približne 15 – 20 minút a po vychladnutí vyklopíme. Na polevu zmiešame práškový cukor s trochou vody. Pridáme 2 lyžice potravinárskeho farbiva. Pokvapkáme  vrch bábovky a ozdobíme pistáciami a čerstvými kvetmi. Podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový mramorovaný koláč

Jahodový mramorovaný koláč je krásny, aj chutný. Ak ho urobíte takto, úspech je zaručený! Suroviny na jahodový mramorovaný koláč: Na cesto: 1 balenie Bábovky Dr. … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach