Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči z lososa.
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 kg filiet z lososa, 1 korenie na ryby, 50 ml olivového oleja, 2 limetky alebo citróny, ajvar jemný, čerstvé oregano, 16 špajdlí
Postup:
Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3×5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z korenia na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút. Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 – 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa. Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky. Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici. Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.
Podávanie: Podávame s ajvarom a opraženými kúskami chleba.
Rada: Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.