Nenechajte si ujsť sezónu tekvíc, ktorá je v plnom prúde. Vyskúšajte recept na tekvicové karí so zázvorom. Týmto jedlom naozaj potešíte celú rodinu.
Suroviny na Tekvicové kari so zázvorom:
1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, kúsok čerstvého zázvoru (cca 4 cm), 1 plechovka kokosového mlieka, 1 lyžica arašidového masla, 2 lyžičky kari, šťava z polovice limetky, hrsť nesolených arašidov, olivový olej, čerstvá šalvia, soľ, korenie, jazmínová ryža (príloha)
Postup:
Tekvicu rozkrojte na polovice a vydlabte dužinu. Nakrájajte na menšie kúsky a naskladajte ich vedľa seba do keramického pekáča.
Tekvicu pokvapkajte olivovým olejom, rozprestrite lístky šalvie, posypte hrubozrnnou soľou a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút. Hneď ako je dyňa upečená, vhoďte ju do mixéru alebo food processoru a aj so šalviou ju rozmixujte na hladké pyré.
V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a restujte cca 3 minúty. Pridajte na kocky nakrájaný baklažán a restujte ďalších 5 minút.
Mohlo by vás zaujímať
No url provided!K baklažánu vmiešajte nakrájané paradajky, kokosové mlieko, tekvicové pyré, arašidové maslo a kari. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a pod pokrievkou nechajte dusiť cca 15 minút. Do tekvicového kari nakoniec vmiešajte arašidy ( nesolené ) a ochuťte limetkovou šťavou, soľou a korením.
Podávajte s jazmínovou ryžou. Prajeme vám dobrú chuť.
Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pre blog.kitchenaid.cz