Linecké pečivo zo špaldovej múky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Linecké pečivo zo špaldovej múky je výbornou obmenou klasického lineckého pečiva.

Suroviny na linecké pečivo zo špaldovej múky:

250 g špaldovej múky, 125 g zmäknutého masla, 125 g práškového cukru, 1 vajce, lyžička strúhanej citrónovej kôry, lyžička vanilkového extraktu, marmeláda na zlepovanie

Linecké pečivo zo špaldovej múky

Postup:

Múku zmiešajte s citrónovou kôrou. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne vmiešajte vajce a vanilkový extrakt. Do maslovej zmesi zapracujte múku – vznikne vám hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche a vykrajujte vami vybrané tvary.

Mohlo by vás zaujímať

Citrónové linecké pečivo

30 minútEnergia: 440 kcal.Recept na Citrónové linecké pečivo, ktoré vám bude chutiť! Suroviny na citrónové linecké pečivo: 300 g hladkej múky, 150 g masla, 100 g práškového… Čítaj ďaľej

Jednotlivé kúsky pečiva klaďte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C doružova asi 3 – 5 minút, podľa hrúbky cesta a veľkosti pečiva. Vychladnuté kúsky zlepujte marmeládou. Linecké pečivo môžeme servírovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach