Linecké pečivo zo špaldovej múky je výbornou obmenou klasického lineckého pečiva.
Suroviny na linecké pečivo zo špaldovej múky:
250 g špaldovej múky, 125 g zmäknutého masla, 125 g práškového cukru, 1 vajce, lyžička strúhanej citrónovej kôry, lyžička vanilkového extraktu, marmeláda na zlepovanie
Postup:
Múku zmiešajte s citrónovou kôrou. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne vmiešajte vajce a vanilkový extrakt. Do maslovej zmesi zapracujte múku – vznikne vám hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche a vykrajujte vami vybrané tvary.
Mohlo by vás zaujímať
Jednotlivé kúsky pečiva klaďte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C doružova asi 3 – 5 minút, podľa hrúbky cesta a veľkosti pečiva. Vychladnuté kúsky zlepujte marmeládou. Linecké pečivo môžeme servírovať.