5 spôsobov, ako mať radostné tehotenstvo

Ako sa zabaviť počas tehotenstva?

Tehotenstvo je skvelé obdobie na vzdelávanie. Môžeme sa učiť sami prostredníctvom múdrych kníh alebo sa vybrať na kurz pôrodu, či rodičovstva, kde sa spoznáme s inými mamičkami, určite rovnako zmätenými z tohto nového a neznámeho stavu, ako sme my. Nemusíme však stále len študovať, ešte dôležitejšie je uvoľniť sa, relaxovať a byť v dobrej nálade. Ako to dosiahnuť?

radostné tehotenstvo

Fotky vonku

Každá mamička si fotografuje rastúce bruško pred zrkadlom. Urobme však čosi iné – dohodnime sa s partnerom alebo kamarátkou a vyberme sa von na zaujímavé miesto, kde si urobíme úplne jedinečné tehotenské fotografie. Uvoľnime sa, rozbláznime, veď život je len jeden a materstvo obrovská zmena! Či sa už budeme fotiť v prírode alebo vytvoríme vtipné kompozície so sochami v meste, o zábavu je postarané!

Doprajme si chuť sezóny

Ak sú blízko vás farmárske trhy alebo tržnica, neváhajme sa tam vybrať a nakúpiť si množstvo skvelých jesenných, či zimných dobrôt z prírody. Semiačka, orechy, hrozno, jablká – na všetkom si môžeme pochutiť. Pozor však na nepasterizované výrobky, tým sa v tehotenstve určite vyhnime!

Vytvorme si skvelý módny štýl

Predsa len tehotenská postava je iná ako postava modeliek a my sme nútené upraviť svoj šatník. Na jeseň a zimu špeciálne počas tehotenstva a dojčenia nie je lepšie nič iné ako vrstvenie oblečenia. Začnime tričkom, pohodlnými jogínkami alebo legínami, teniskami alebo topánkami na nízkom podpätku. Vestička a na to svetrík alebo naopak – podľa typu. Ideálne sú dlhé pletené kabátiky alebo svetre pod zadok, ktoré spoľahlivo ochránia nás i bábätko.

Doprajme si pohyb

Nehovoríme, že máme hneď odhŕňať sneh, ale keď trošku pohrabeme opadnuté lístie, nadýchame sa čerstvého vzduchu, poprechádzame sa po uličkách posypaných prvým snehom padne to nám i nášmu dieťatku vhod. Ak prizveme na prechádzku partnera, spevníme aj náš vzťah. Rozhodne nie je dobré sedieť stále doma, najmä ak už sme na materskej a celý deň trávime prakticky samy. Endorfíny sú potrebné aj v tehotenstve!

Vymyslime zábavný spôsob, ako sa pochváliť bruškom

Nie je dobré každému hneď hovoriť, že sme v tom. Okrem množstva zbytočných rečí, ktoré rozhodne nechceme v tomto období počuť, buďme opatrné aj z iných dôvodov. Dobre si rozmyslime, kto všetko sa môže o našom stave dozvedieť, ak ho zverejníme na sociálnej sieti a čo z toho môže plynúť. Je jasné, že my sme v eufórii, ale u mnohých môžeme vyvolať závisť, nenávisť a iné negatívne emócie. Preto, nielen vtipne, ale aj veľmi opatrne….

-sz-

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach