Whoopies

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Čo je Whoopie?

Americké malé čokoládové sušienky, koláčiky alebo tortičky z mäkkého cesta spojené krémom.  

Ako názov vznikol? Vraj zaň môžu Amiši – ich ženy piekli tieto dezerty a dávali ich svojim mužom so sebou do obedárov. Keď ich muži objavili, vraj zvolali: „Whoopie!”.

Suroviny ( rozpočet vystačí na asi 20-30 (zlepených) kusov ):

Na cesto: 100 g mliečnej čokolády, 50 g horkej čokolády, 100 g masla, 3 vajcia, 125 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 200 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa, 1 KL mletej škorice, 1 balíček Zlatého klasu

Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka, 60 g cukru, 250 g mascarpone

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

Whoopies

Postup:

Na prípravu cesta rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli obe čokolády s maslom. Potom zmes prelejeme do misy a necháme mierne vychladnúť. Pridáme vajcia, cukor a vanilínový cukor a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom, škoricou a Zlatým klasom a zľahka vmiešame do zmesi. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plechy vyložené papierom na pečenie vyformujeme rovnako veľké kopčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Whoopies necháme vychladnúť. Na náplň pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a krátko vyšľaháme dohladka. Naplníme do cukrárskeho vrecka a pečivo náplňou zlepíme.  Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
Doba prípravy: asi 30 minút

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach