Objavte chute slaných kaší, ktoré si môžete dať nielen na raňajky. Ovsenná kaša s kefírom dobre zasýti, naštartuje organizmus a pritom se ľahko stráviteľná. Zapečené tvarůžky dodajú jemnej kaši zaujímavú chuť.
Suroviny pre recept Ovsenná kaša s kefírom a zapečenými tvarůžkami ( rozpočet pew 2 osoby ):
140 g ovsenných vločiek, 500 ml vody, 60 ml kefíru, 2 vajcia, 125 g Olomouckých tvarůžkov, 40 g masla alebo prepusteného masla ghí, pár byliek kôpru, soľ
Postup:
Vločky nasypte do hrnca, zalejte ich vodou a osoľte. Priveďte do varu a nechajte približne 5 minút povariť. Občas premiešajte odo dna, aby sa kaša neprilepila. Keď sú vločky takmer uvarené, pridajte kefír a nasekaný kôpor a ešte chvíľu povarte.
Na panvici roztopte polovicu masla a upečte na ňom vajíčka ako volské oká. Odložte nabok. Do prázdnej panvičky pridajte zbytok masla, a až sa rozohreje, opečte na ňom za stáleho miešania nakrájané Olomoucké tvarůžky.
Uvarenú kašu rozdelíme do misiek, na každú porciu dáme jedno volské oko a prelejeme opečenými tvarůžkami.
Tip:
Ak chceme, aby kaša bola hladká, rozmixujeme vločky pred varením v mixéri na hrubú múku. Potom už postupujte rovnako, len pri varení nezabúdajte dôkladne miešať, aby sa nenarobili hrudky.