Spojenie luxusu a elegancie
s funkčnou praktickosťou– to sú japonské damaškové nože Catler s nevšednou,
zároveň mimoriadne ostrou čepeľou a gracióznou rúčkou. Vlastnosti
damaškovej ocele robia tieto nože dlhodobo trvácnymi. Čepeľ damascénskych nožov
je vyrobená miešaním niekoľkých desiatok až stoviek vrstiev ocelí rôznych
vlastností a ochladzovaním, čím vzniká jedinečný vzor typický pre damaškovú
oceľ. Tvrdé druhy ocele robia čepeľ noža odolnou voči opotrebovaniu a otupeniu,
mäkké zabezpečujú nožu pružnosť a tým odolnosť voči prelomeniu.
Precízne spája špecifické vlastností aspoň dvoch druhov ocele, alebo ocele a iných
kovov. Výsledkom je trvácne ostrie na pružnej a zároveň pevnej čepeli.
Univerzálna precíznosť
Damaškové nože Catler sú zárukou kvality. Asymetricky brúsené ostrie kĺže cez surovinu s chirurgickou presnosťou a vytvára bezchybné rybie filety, mäsové steaky a vykostené rezne, tenučké plátky syra, či kompaktné rezy zeleniny. 70 vrstiev ocele robí nože z damaškovej série DMS mimoriadne tvrdými a trvácnymi. Čepele nožov z profesionálnej série MV sú vylepšené o prímesi molybdénu a vanádia, čo im zabezpečuje prakticky večnú ostrosť.
Dokonalé od špičky po rukoväť
Dokonalosť nožov Catler završuje ergonomická javorová rukoväť. Pre využitie prvotriednych vlastností tvrdého dreva a jeho krásnu farbu je drevo upravované nórskou metódou KEBONY, kedy sa bez použitia škodlivín posilňuje bunková štruktúra použitého dreva.
Viac informácií nájdete na www.catler.sk.