15 minút
Energetická hodnota jednej porcie: 420 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
1/2 l vanilkovej zmrzliny, 4 hrušky, cca 10 dkg čokolády na varenie, 3/16 l sladkej smotany, oblátky v tvare srdiečka, citrónovú šťavu, cukor
Postup:
Rozpustíme čokoládu nad parou a pridáme 1/13 l sladkej smotany a vymiešame na omáčku. Zvyšok sladkej smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku. Ošúpeme hrušky, rozpolíme a vyrežeme jadrovníky. Predvaríme poloviece hrušiek v ocukrovanej vode, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Rozdelíme vanilkovú zmrzlinu do vyhcladneých pohárov a obložíme hruškami. Polejeme čokoládovou omáčkou a ozdobíme šľahačkou. Osobitne pekne pôsobí, ak ozdobíme zmrzlinové poháre oblátkami v tvare srdiečka.#6712#