Omeleta s brokolicou, paradajkou a syrom – suroviny(rozpočet na 2 porcie):
3 veľké vajcia, 1 veľký bielok, 1 lyžica mlieka, 1/8 lyžičky soli, 1 šálka uvarenej a pokrájanej brokolice, 1 veľká oválna paradajka, pokrájaná na kolieska, 1/2 šálky rozmrveného nízkotučného plesňového syra
Postup:
Teflónovú panvicu postriekame sprejom na praženie a rozohrejeme na stredne silnom ohni. V stredne veľkej miske rozšľaháme vajcia, bielok, mlieko a soľ na svetlú zmes a primiešame brokolicu. Zmes nalejeme do panvice a povrch vyhladíme. Pražíme bez miešania asi 1 minútu, kým vajcia okolo okrajov panvice nezačnú tuhnúť. Lopatkou prechádzame po bokoch panvice, aby sa oddelili okraje a aby stiekla ešte tekutá zmes. Toto zopakujeme viackrát. Omeletu pražíme asi 3 minúty, kým nie je pevná, ale stále šťavnatá. Na polovicu omelety rozložíme kolieska paradajky aj rozmrvený syr a omeletu preložíme napoly, aby sme zakryli plnku. Zmiernime oheň. Prikryjeme a pražíme ešte 3 až 4 minúty, kým vajcia nie sú celkom pevné. Omeletu preložíme na tanier.
Mohlo by vás zaujímať
v jednej porcii: 225 kcal (923 kJj, 22 g bielkovín, 8 g sacharidov, í f g tukov, 4 g nasýtených tukov, 329 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 365 mg sodíka