30 minút
Suroviny na tiramisu dezert:
6 vajec, 750 g šľahaného tvarohu, 6 lyžíc rumu, ¼ l silnej kávy, 500 g cukrárskych piškótov, 3 lyžice kakaového prášku.
Postup:
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šľahaný tvaroh a rum. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do krému. Piškóty namočíme do kávy a necháme odkvapkať. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, rozložíme polovicu namočených piškótov a potrieme ich s polovicou krému, potom položíme ďaľšiu vrstvu piškótov a potrieme ich zbytkom krému.
Mohlo by vás zaujímať
Formu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme nahusto horkým práškovým kakaom.