Suroviny na palacinkové slimáky:
Cesto: 5 plochých lyžíc kaše Sinlac, 2 ploché lyžice nemliečnej ryžovej kaše (instantnej), 2 ploché lyžice Solamylu, lyžica oleja + trocha oleja na tepelnú úpravu na panvicu, dojčenská voda
Náplň: 1 veľké jablko, 2,5 lyžičky kaše Sinlac, 1 banán
Postup:
zmiešajte kašu Sinlac, ryžovú dojčenskú kašu a Solamyl. Do vzniknutej zmesi postupne pridávajte vodu v takom množstve, aby vzniklo polotekuté cesto. Olejom vymažte panvicu s nepriľnavým povrchom. Malou naberačkou vlejte jednotlivé palacinky a opečte ich z oboch strán.
Náplň: Ošúpte jablko, rozkrájajte na kúsky a poduste na miernom ohni s malým množstvom vody. Keď vznikne kaša, nasypte Sinlac a premiešajte. Na ochutenie (alebo ak je konzistencia príliš riedka) pridajte roztlačený banán.
Palacinky natrite jablčno – banánovou hmotou, zmotajte do trubičky a priečne nakrájajte. Palacinkové slimáky položte na tanier a ozdobte kúskami banánu alebo jablčnou šťavou, ktorá ostala z prípravy náplne.
Zdroj foto: Nestlé