30 minút
Bryndzové vyprážané guličky sú výborné k vínku alebo aj k pivku.
Suroviny na bryndzové vyprážané guličky:
250 g uvarených zemiakov, 160 g bryndze, 40 g strúhaného parmezánu, 2 PL hladkej múky, 1 vajíčko, soľ a korenie
Postup:
Uvarené zemiaky postrúhame na jemno do väčšej misy, pridáme bryndzu, múku, vajíčko, parmezán, soľ a korenie a vypracujeme cesto. Z cesta vypracujeme valec a z valca odrežeme kúsky, z ktorých formujeme guľky. Tieto potom vyprážame v rastlinnom oleji do zlatista. Podávame napríklad s cherry paradajkami alebo hroznom.
Mohlo by vás zaujímať
Vyprážané bryndzové guľky sa hodia na party, kde ponúkate najmä pochúťky, ktoré sa dajú jesť rukami – tzv. fingerfood.