Suroviny na jahňacie pečené mäso s bylinkami:
750 g jahňaciny zo stehna, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky šalvie, 1 lyžičku rozmarínu, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého bieleho korenia, 1 cibuľa, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 1/8 l červeného vína, 4 paradajky
Postup:
Hlinený hrniec ponoríme na 20 minút do vody. Očistíme cesnak, pokrájame nadrobno a spolu s bylinkami v mažiariku rozdrvíme. Do ošúpanej cibule zapichneme klinčeky. Mäso potrieme zmesou korenia a s klinčekovou cibuľou vložíme do pekáča. Zalejeme vínom. Prikrytý hrniec vložíme do studenej rúry, plynovú zapneme na stupeň 1 a v priebehu prvých 20 minút pečenia zvýšime teplotu na stupeň 4.
Mohlo by vás zaujímať
Paradajky priečne nakrojíme, osolíme a okoreníme. Na posledných 10 minút pečenie ich pridáme k mäsu, polejeme výpekom a dopečieme domäkka.
1 porcia: 2661 kJ/ 636 kcal