60 minút
Tradičný baranček na Veľkú noc by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Samotný baranček je symbolom veľkonočných sviatkov. Náš koláčik poslúži nielen ako dekorácia, ale aj ako koláčik ku káve. Vyskúšajte 🙂
Baranček na Veľkú noc – suroviny:
1 majonéza (280 ml), 1 pohár krupicového cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva, 80 g mletých orechov
Postup:
Majonézu vyklopíme do misy. V prázdnom pohári si odmeriame 1 pohár mlieka, 1 cukru, 2 poháre polohrubej múky, kypriaci prášok, pridáme orechy a všetko nasypeme do misy k majonéze a spracujeme do hmoty. Cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej formy na barančeka. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 40 min. pri 170ºC. Tradičný baranček je hotový!