Baranček pre šibačov

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Baranček pre šibačovsuroviny:

2 celé vajcia, 10 dkg cukru, 8 dkg masla, 18 dkg polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, vanilkový cukor, citrónová kôra, hrozienka na ozdobu, práškový cukor práškový

Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov a vytrepeme s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy.

Mohlo by vás zaujímať

Veľkonočný baránok s čokoládovými vločkami

60 minútSuroviny pre Veľkonočný baránok s čokoládovými vločkami (rozpočet na 1 kus – 12 porcií): 1 balíček zmesi na citrónový koláč ( napr. Dr.Oetket ), 140… Čítaj ďaľej

Pečieme v predohriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienky dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach