Bravčové kotletky na víne s jablkom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na bravčové kotletky na víne s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ):

4 x 200 g bravčového rebierka, 2 väčšie cibule, 2 jablká, 2 dl bieleho vína, 1 dl oleja, soľ, mleté čierne korenie, 150 g šampiňónov (alebo hrsť sušených húb), 3 bobkové listy, 5 ks celého nového korenia, 5 ks celého čierneho korenia

Bravčové kotletky

Postup:

Mäso naklepeme a prudko opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, vyberieme a na olej vložíme olúpané a nakrájané jablká a nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, podusíme cca 10 minút. Opečené mäso vložíme na plech so zvyšným množstvom oleja, ochutíme soľou, korením, pridáme nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, podlejeme 1 dl vína a malým množstvom vody. Pečieme cca 30 minút pri 150 °C. vyberieme z rúry a na mäso rozdelíme udusenú jablkovú zmes, obložíme nakrájanými šampiňónmi a kolieskami cibule. Podlejeme zvyšným vínom a pečieme ešte 15 minút.

Príprava cca 70 minút.

Vhodné prílohy: žemľová, alebo zemiaková knedľa

  • 11.00 h Mäso narežeme a naklepeme.
  • 11.10 h Mäso prudko opečieme na oleji.
  • 11.20 h Olúpané a nakrájané jablká podusíme s kúskami cibule.
  • 11.30 h Mäso vložíme na plech, ochutíme, podlejeme vínom a vodou. Pečieme 30 minút.
  • 12.00 h Mäso obložíme jablkovou zmesou, hubami, cibuľou. Podliate pečieme 15 minút.
  • 12.15 h Podávame s knedľou.

Rada šéfkuchára:

Máme málo šťavy z mäsa? Pridáme trochu instantnej omáčky, napríklad roztok z vegety či bujónu.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach