Zázračný brusnicový sirup

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

O brusniciach sa hovorí, že sú to malé zázračné guľôčky. Máte probémy s močovými cestami? Saihnite na brusnice, pomôžu vám.

Suroviny na zázračný brusnicový sirup:

2,5 – 3 kg brusníc, 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, 1,5 l vody, konzervačný prípravok

Postup:

Očistené a umyté brusnice odšťavíme do plastovej nádoby ( nie do kovovej, pretože vitamín C oxiduje a stráca sa ). Pridáme cukor, premiešame a necháme v noci odstáť. Na druhý deň privedieme do varu, ihneď odstavíme. Pridáme konzervačný prípravok podľa konkrétneho návodu. Ineď plníme do fliaš. Skladujeme na tmavom chladnom mieste. Sirup treba spotrebovať do 2-3 mesiacov.

Mohlo by vás zaujímať

Sirup z topinamburov

15 minútSuroviny na sirup z topinamburov: 15 topinamburov, cukor na prípravu sirupu podľa potreby Postup: Topinambury dôkladne umyjeme a neošúpané vložíme vo odšťavovači. Vylisovanú šťavu odmeriame… Čítaj ďaľej

Rada na záver:

Ľudia, ktorí makú obličkové kamena POZOR!!! Pre vyšší obsah kyseliny šťavelovej by ste mali konzumovať v nie príliš veľkej miere.

Ovocný sirup

Cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Pri vymýšľaní vlastných receptov možno bez obáv popustiť uzdu fantázii, keďže jednotlivé druhy ovocia a dokonca aj zeleniny možno kombinovať a vylepšovať pridaním korenín, prírodných esencií a byliniek. Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie, alebo iné plody, napríklad šípky, či plody bazy čiernej, sa pár minút varia s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach