Sirup z topinamburov

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na sirup z topinamburov:

15 topinamburov, cukor na prípravu sirupu podľa potreby

Postup:

Topinambury dôkladne umyjeme a neošúpané vložíme vo odšťavovači. Vylisovanú šťavu odmeriame v odmerke a zmiešame s rovnakým množstvom cukru na prípravu sirupu. Pomaly zahrievame, tak aby sa cukor roztopil. Potom nalejeme do fliaš so skrutkovacím uzáverom a skladujeme na chladnom mieste.

Tento sirup je vhodné užívať pri problémoch so slinivkou brušnou.

Mohlo by vás zaujímať

Bazový sirup

20 minútSuroviny na bazový sirup: 1 l bobúľ bazy čiernej, 400 g cukru na prípravu sirupu z bobuľového ovocia, konzervačný prípravok Postup: Bobuľky bazy  roztlačíme a… Čítaj ďaľej

Cukor na prípravu sirupu

Cukor na prípravu sirupu rozpustíme v horúcej vode a povaríme. Keď je roztok číry zalejeme ním kvety, bylinky, ovocie a ponecháme ich v cukrovom roztoku macerovať asi 48 hodin v chlade. Sirup precedíme, naplníme do sterilných fliaš, uzavrieme a uskladníme v chlade. Pre dlhšiu trvanlivosť uvedieme sirup do varu na 3 minúty.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach