20 minút
Bryndzová nátierka s pivom je chutnou variantou klasickej bryndzovej nátierky, ktorú máme všetci radi. Je vhodná na raňajky, večeru ale aj k pivku alebo vínku.
Bryndzová nátierka s pivom – suroviny:
250 g bryndza, 125 g maslo, podľa potreby kyslá smotana, 1 ČL horčice, 1/2 dl svetlého piva, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL mletej červenej papriky, 1 hrsť pažítky, 2 ks mladej cibuľky
Postup:
Vymiešame čerstvú bryndzu s maslom, pridáme horčicu, kyslú smotanu, pivo, na jemno nasekanú cibuľku a všetky koreniny. Všetko dobre spolu vymiešame. Do vymiešanej nátierky nakoniec pomaly vmiešame pažítku. Nátierku natierame na chlebík. Do nátierky nepoužívajte pivo Pilsner Urguell, pretože pivo je horké a nátierka zhorkne.