Bryndzová nátierka s pivom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Bryndzová nátierka s pivom je chutnou variantou klasickej bryndzovej nátierky, ktorú máme všetci radi. Je vhodná na raňajky, večeru ale aj k pivku alebo vínku.

Bryndzová nátierka s pivom – suroviny:

250 g bryndza,  125 g maslo,  podľa potreby kyslá smotana,  1 ČL horčice, 1/2 dl svetlého piva, 1 ČL mletej rasce,  1 ČL  mletej červenej papriky, 1 hrsť pažítky,  2 ks mladej cibuľky

Bryndzová nátierka s pivom

Postup:

Vymiešame čerstvú bryndzu s maslom, pridáme horčicu, kyslú smotanu, pivo, na jemno nasekanú cibuľku a všetky koreniny. Všetko dobre spolu vymiešame. Do vymiešanej nátierky nakoniec pomaly vmiešame pažítku. Nátierku natierame na chlebík. Do nátierky nepoužívajte pivo Pilsner Urguell, pretože pivo je horké a nátierka zhorkne.

Mohlo by vás zaujímať

Liptovská nátierka

Liptovská nátierka

15 minútEnergia: 410 kcal.Liptovská nátierka – suroviny: 250 g netučného tvarohu, 100 g masla, 75g slaného pikantného tvrdého syra, 1/8 l smotany, 1 lyžička horčice, 1 lyžička… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach