45 minút
Bulharská kapusta – suroviny:
1 hlávka bielej kapusty, 500 g bravčového pliecka, 6 paradajok, 4 papriky, 4 strúčiky cesnaku, zelerová vňať, korenie, soľ, vegeta, 3 lyžice paradajkového pretlaku
Postup:
Kapustu na tenko nastrúhame, mäso pokrájame na kocky, paradajky na mesiačiky, papriku na pásiky. Do hrnca postupne ukladáme kapustu, paradajky, papriku, mäso, celé strúčiky cesnaku a zelerovú vňať, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou. Postup podľa potreby zopakujeme, hornú vrstvu tvorí kapusta.
Mohlo by vás zaujímať
Polejeme olejom a do troch štvrtín zalejeme vodou pomiešanou s paradajkovým pretlakom. Prikryjeme a varíme asi1 hodinu. Nemiešame! Podávame s chlebom.