Bulharská kapusta

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Bulharská kapusta – suroviny:

1 hlávka bielej kapusty, 500 g bravčového pliecka, 6 paradajok, 4 papriky, 4 strúčiky cesnaku, zelerová vňať, korenie, soľ, vegeta, 3 lyžice paradajkového pretlaku

Postup:

Kapustu na tenko nastrúhame, mäso pokrájame na kocky, paradajky na mesiačiky, papriku na pásiky. Do hrnca postupne ukladáme kapustu, paradajky, papriku, mäso, celé strúčiky cesnaku  a zelerovú vňať, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou.  Postup podľa potreby zopakujeme, hornú vrstvu tvorí kapusta.

Mohlo by vás zaujímať

Vegánska kapustnica

45 minútSuroviny na vegánsku kapustnicu: 1 balenie kyslej kapusty (bez konzervačných látok), 1 cibuľa, 2 lyžičky rasce, 1 bobkový list, 1 lyžica mletej papriky, 2 hrste… Čítaj ďaľej

Polejeme olejom a do troch štvrtín zalejeme vodou pomiešanou s paradajkovým pretlakom. Prikryjeme a varíme  asi1 hodinu. Nemiešame!  Podávame s chlebom.

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninová polievka

Hustá zeleninová polievka

Jeseň je farebná, romantická, no zároveň poriadne chladná. A keď sme poriadne uzimení, dobre nám padne rozvoniavajúca, horúca, chutná a hustá zeleninová polievka. Hustá zeleninová … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach