Kto by nemal rád domáci burger so šťavnatým mäskom? A keď si ho ešte pripravíte sami, chutí o to viac.
Suroviny na domáci burger (rozpočet na 4 porcie):
3 PL hnedého cukru, 2 ks posekanej feferónky, 300 g drvených paradajok, 1 PL balzamikového octu, soľ, 10 PL majonézy, 4 PL hrubozrnnej horčice, čerstvo mleté čierne korenie, 800 g mletého hovädzieho mäsa, 1 menšia maslová tekvica, 2 papriky, 2 cukety, 2 paradajky, 2 očistené červené cibule, šalát lolo biondo, 4 plátky syra (chedar), 4 hamburgerové žemle
Postup:
Cukor necháme skaramelizovať, pridáme feferónky a paradajky. Pomaly varíme asi 20 minút. Nakoniec vlejeme balzamikový ocot, osolíme a omáčku necháme vychladnúť.
Majonézu zmiešame s horčicou, soľou a korením a dáme do chladničky. Mäso v miske tiež osolíme a okoreníme, premiešame a vytvarujeme 4 rovnaké karbonátky.
Tekvicu očistíme, ošúpeme, pokrájame a 10 minút povaríme v osolenej vode. Papriky a cukety pokrájame na plátky, osolíme ich a okoreníme čiernym korením. Paradajky s cibuľou rovnako pokrájame.
Žemle prekrojíme a vždy jednu polovicu potrieme majonézovou zmesou. Mäso opekáme na rozpálenom grile z oboch strán asi 5 minút, podľa toho, ako ho máme radi prepečené.
Mohlo by vás zaujímať
Spoločne z mäsom grilujeme aj papriky, cuketu a povarenú tekvicu. Počas grilovania ich potierame olivovým olejom s vetvičkou rozmarínu a tymianu.
Zemiaky pokrájame a vyprážame ich v oleji. Na žemľu s majonézou dáme mäso, plátok syra, šalát, paradajky, cibuľu, omáčku a priklopíme ju druhou polovicou.
Domáci burger podávame s hranolčekmi a zeleninou.