Suroviny na Lososový burger:
300 g lososa (filet), soľ, korenie, 20 g medu, 2 figy, 1 čínska kapusta, 50 g sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice wasabi pasty, 4 polievkové lyžice tatárskej omáčky, 2 hamburgerové žemle, 1 limetka, 20 g čierného kaviáru
Postup:
Filet z lososa rozdeľte na dve porcie, posoľte, okoreňte a zhruba 3-4 minúty pečte na panvici. Potom panvicu vypnite, potrite povrch lososa medom a nechajte ho na rozpálenej panvici dopiecť. Figy umyte, rozkrájajte na plátky a opečte ich na panvici. Akonáhle začnú rozvoňiavať, pridajte med s troškou masla a ešte chvíľku opekajte dovtedy až budú medom potreté všetky plátky. Čínsku kapustu nakrájajte na tenké prúžky, osmažte ich na rozpálenom masle a pridajte sójovú omáčku.
Mohlo by vás zaujímať
Opekajte, až kým kapusta nezmäkne. Zmiešajte tatársku omáčku s wasabi pastou a vytvorte omáčku, ktorú dochuťte limetkovou šťavou. Opečte si hamburgerovú žemlu z vnútornej strany. Na spodnú časť opečenej žemle naneste pripravenú tatársku omáčku s wasabi pastou, pridajte kapustu, položte plátok lososa, na ktorom vyskladajte figy, kaviár a položte vrchnú stranu žemle s veľkou porciou wasabi tatárskej omáčky.Filet z lososa rozdeľte na dve porcie, posoľte, okoreňte a zhruba 3-4 minúty pečte na panvici. Potom panvicu vypnite, potrite povrch lososa medom a nechajte ho na rozpálenej panvici dopiecť.