30 minút
Filé z morského vlka na ľahkom kôprovom rizote s mandľovým nápojom
Suroviny na filé:
4 filé z morského vlka, 300 g ryže Arborio, 2 šalotky, 200 ml bieleho vína, 300 ml mandľového nápoja, 100 ml sójová alternatíva smotany, 1 zväzok kôpra, rybí vývar (alebo voda), 4 vajcia
Postup:
Najemno nakrájanú šalotku zľahka speníme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a zalejeme vínom. Pomaly varíme, postupne podľa potreby prilievame vývar, pokiaľ sa ryža neuvarí. Potom pridáme mandľový nápoj, sójovú alternatívu smotany a nasekaný kôpor. Vajcia varíme vo vriacej vode 7 minút, olúpeme a osolíme. Filé z vlka osolíme a opečieme na rozpálenej panvici, ku koncu pečenia pridáme bylinky.