Gaštanový sen

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na gaštanový sen ( rozpočet na 8ks ):

200 g horkej čokolády (roztopenej), 200 g gaštanového pyré, 75 g smotany na šľahanie, 30 g masla, 60g trstinového cukru, 3 polievkové lyžice hladkej múky, 2 bielky, vyšľahané s cukrom

Na polevu: 100 g čokolády na varenie, 10 g masla

Gaštanový sen

Postup:

V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky zostali nadýchané. Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá. Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g). Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť na chlade.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach