60 minút
Jahodové osvieženie – Jahodová torta – suroviny:
100 g Hery, 125 g hnedého cukru, 120 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 polievková lyžica prášku do pečiva, 300 g termizovaného tvarohu (najchutnejší je RAJO v kelímku), 1 vanilkový cukor, jahody
Postup:
Zmäknutú Heru vymiešame šľahačom spolu s hnedým cukrom, vajciami a vanilkovým cukrom do peny. Potom pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20 minút. Potom necháme korpus vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na korpus. Jahody prekrojíme napoly a poukladáme na tortu. Dáme vychladnúť do chladničky. Jahodová torta je hotová. Pred podávaním môžeme pridať šľahačku. Dobrú chuť.