Kokosový cheescake

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Kokosový cheescake:

300 g ricotty, 300 g smotanového syra, 130 g krupicový cukor, 3 vajcia, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 lyžica jemne strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice limetkovej šťavy

Na korpus: 150 g ovsených sušienok kokosových, 60 g strúhaného kokosu, 50 g rozpusteného masla

Kokosový cheescake

Postup:

Na korpus spracujeme sušienky na omrvinky. Pridáme maslo a kokos, dôkladne spracujeme, aby sa všetko spojilo. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie. Na dno natlačíme rovnomerne silnú vrstvu sušienkovo – kokosovej zmesi a takto pripravený korpus dáme chladiť. Dohladka spracujeme ricottu a smotanový syr.

Pridáme cukor, vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a limetkovú šťavu, premixujeme, aby sa všetko spojilo. Zmes nalejeme na korpus a pečieme v trúbe vyhriatej na 150 °C cca 40 minút alebo tak dlho, kým náplň sadne. Necháme vo forme vychladnúť a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach