Syrová roláda s Olomouckých tvarůžkov

Doba prípravy 85 minútNáročnosť

Suroviny:

200 g Olomouckých tvarůžkov, 500 g plátkového Eidamu, 250 g mäkkého tvarohu, 150 g šunkovej salámy, 1 cibuľa, 50 g masla, korenie, sladká paprika, nasekaná petržlenová vňať

Postup:

Plátkový syr rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby okraje plátkov presahovali cez seba. Rúru zahrejeme na 150 °C a vložíme do nej syr na 5 – 7 minút, pokým sa nespojí v jednoliatu plochu, ktorá bude základom rolády. Tvarůžky, údeninu a cibuľu nasekáme, zmiešame s tvarohom vymiešaným s maslom a okoreníme. Hotovú zmes nanesieme v súvislej vrstve na celý syrový plát, zrolujeme a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Pred podávaním krájame na plátky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach