15 minút
Energetická hodnota jednej porcie: 180 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 hlávky zeleného šalátu, 2 vajcia, zväzku petržlenovej vňate, 1 zväzok reďkoviek, 6 plátkov hriankového chleba, 5 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, horčica, ocot, olej
Postup:
Marináda – zmiešame ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie, trocha horčice a vody. Hriankové chleby priečne rozrežeme a potrieme olejom a cesnakom. Opečieme do zlatožlta. Vajcia uvaríme natvrdo, opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Rajčiny pokrájame na hranolčeky, vajcia posekáme na hrubo. Očistíme šalát, umyjeme a rozoberieme. Necháme šalátové listy dôkladne odkvapkať, vložíme ich spolu s rajčinami do misky a dôkladne pomiešame s marinádou. Posekáme petržlenovú vňať a šalát ňou posypeme. Pridáme opečený chlieb.