Maďarské rizoto

Doba prípravy 30 minútEnergia: 638 kcal.Náročnosť

Suroviny na maďarské rizoto:

600 g hovädzieho mäsa (plece alebo nízka roštenka), 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice oleja alebo masti, 1 lyžica mletej červenej papriky, 250 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 1/2  lyžičky soli, 250 g dlhozrnnej ryže, 2 zelené papriky, 1 konzerva paradajok (425 ml), mletá štipľavá paprika, trochu cukru

Postup:

Mäso pokrájame na asi 2 cm kúsky. Ošúpanú cibuľu pokrájame na kocky a spolu s tukom necháme rozohriať. Cibuľu za stáleho miešania speníme. Poprášime paprikou, pridáme mäso a zalejeme vývarom. Osolíme a prikryté pomaly dusíme. Ryžu nasypeme do 2 l vriacej vody, 15 minút povaríme, zlejeme a necháme na cedidle odkvapkať.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicové rizoto s hovädzím mäsom

Tekvicové rizoto s hovädzím mäsom

180 minútSuroviny na tekvicové rizoto s hovädzím mäsom: 400 g hovädzieho krku alebo rebier, olivový olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL worcestrovej omáčky, 1… Čítaj ďaľej

Očistené papriky rozštvrtíme a pokrájame na pásiky. S paradajkami pridáme k mäsu a ešte 5 minút podusíme. Napokon pridáme ryžu a dôkladne premiešame. Osolíme, dochutíme štipľavou paprikou a trochou cukru. Rizoto podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Oranžové rizoto s kuriatkami

Oranžové rizoto s kuriatkami

Rizoto je známe talianske jedlo, ktoré sa varí vo vývare do krémovej konzistencie. Ryža v pravom talianskom rizote nesmie byť po uvarení suchá a zrnitá. Príprava pravého … Čítaj ďaľej

1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach