Suroviny na maďarské rizoto:
600 g hovädzieho mäsa (plece alebo nízka roštenka), 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice oleja alebo masti, 1 lyžica mletej červenej papriky, 250 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 1/2 lyžičky soli, 250 g dlhozrnnej ryže, 2 zelené papriky, 1 konzerva paradajok (425 ml), mletá štipľavá paprika, trochu cukru
Postup:
Mäso pokrájame na asi 2 cm kúsky. Ošúpanú cibuľu pokrájame na kocky a spolu s tukom necháme rozohriať. Cibuľu za stáleho miešania speníme. Poprášime paprikou, pridáme mäso a zalejeme vývarom. Osolíme a prikryté pomaly dusíme. Ryžu nasypeme do 2 l vriacej vody, 15 minút povaríme, zlejeme a necháme na cedidle odkvapkať.
Mohlo by vás zaujímať
Očistené papriky rozštvrtíme a pokrájame na pásiky. S paradajkami pridáme k mäsu a ešte 5 minút podusíme. Napokon pridáme ryžu a dôkladne premiešame. Osolíme, dochutíme štipľavou paprikou a trochou cukru. Rizoto podávame.
Mohlo by vás zaujímať
1 porcia obsahuje: 2671 joulov (638 kalórií)