Nevšedná veľkonočná tlačenka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Nevšedná veľkonočná tlačenka – suroviny:

1 balíček Surimi tyčiniek, 3 mrkvy, 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker, 4 PL vody, 300 ml majonézy, 100 ml smotany na šľahanie, 1 zarovnaná KL soli, štipka korenia, šťava z 1/2 citróna, 180 g sterilizovaného hrášku (bez nálevu)

Ešte potrebujeme:

formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm), potravinársku fóliu

veľkonočná tlačenka

Postup:

Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi.

Mohlo by vás zaujímať

Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou

20 minútVaječná tlačenka so zeleninou, to je ľahká večera alebo desiata so želatínou na vaječnú tlačenku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky! Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou… Čítaj ďaľej

Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.

Tip:

Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach