Kuracia nugeta bola vynájdená v 50. rokoch 20. storočia Robertom C. Bakerom, profesorom potravinárstva na Cornell University, a publikovaná ako nepatentovaná akademická práca. Tento kúsok kurčaťa, obalený v cestíčku a potom vyprážaný, nazval Baker a jeho spoločníci „Kuracie chrumkavé“. Dva problémy, ktorým v tom čase čelil mäsový priemysel, spočívali v schopnosti zhlukovať mleté mäso bez kože a vytvárať povlak z cesta, ktorý sa dal vyprážať aj zmraziť bez toho, aby sa oddelil. Inovácie spoločnosti Baker tieto problémy vyriešili a umožnili formovať kuracie nugety v akomkoľvek tvare tak, že sa mäso najskôr obalilo octom, soľou, obilninami a sušeným mliekom, aby držalo pohromade, a potom sa použilo cesto na báze vajec a obilnín, ktoré by sa dalo vyprážané aj mrazené.
Poďte si s nami pripraviť pečené kuracie nugety.
Suroviny na pečené kuracie nugetky:
500 g kuracích pŕs, 2 biele jogurty, 2 lyžičky karí korenia, 1 paprikové čipsy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Jogurty dáme do misy a premiešame s karí korením. Kuracie prsia nakrájame na malé nugetky, naklepeme a osolíme, prípadne ľubovoľne okoreníme (mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnakové korenie). Mäská namáčame do ochuteného jogurtu a obaľujeme zo všetkých strán v rozdrvených čipsoch. Rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre na 180 ° C pečieme asi 20 minút.
Mohlo by vás zaujímať