Pečené kuracie nugetky

Doba prípravy 30 minútEnergia: 295 kcal.Náročnosť

Kuracia nugeta bola vynájdená v 50. rokoch 20. storočia Robertom C. Bakerom, profesorom potravinárstva na Cornell University, a publikovaná ako nepatentovaná akademická práca. Tento kúsok kurčaťa, obalený v cestíčku a potom vyprážaný, nazval Baker a jeho spoločníci „Kuracie chrumkavé“. Dva problémy, ktorým v tom čase čelil mäsový priemysel, spočívali v schopnosti zhlukovať mleté ​​mäso bez kože a vytvárať povlak z cesta, ktorý sa dal vyprážať aj zmraziť bez toho, aby sa oddelil. Inovácie spoločnosti Baker tieto problémy vyriešili a umožnili formovať kuracie nugety v akomkoľvek tvare tak, že sa mäso najskôr obalilo octom, soľou, obilninami a sušeným mliekom, aby držalo pohromade, a potom sa použilo cesto na báze vajec a obilnín, ktoré by sa dalo vyprážané aj mrazené.

Poďte si s nami pripraviť pečené kuracie nugety.

Suroviny na pečené kuracie nugetky:

500 g kuracích pŕs, 2 biele jogurty, 2 lyžičky karí korenia, 1 paprikové čipsy,  soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Jogurty dáme do misy a premiešame s karí korením. Kuracie prsia nakrájame na malé nugetky, naklepeme a osolíme, prípadne ľubovoľne okoreníme (mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnakové korenie).  Mäská namáčame do  ochuteného jogurtu a obaľujeme zo všetkých strán v rozdrvených  čipsoch. Rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre na 180 ° C  pečieme asi 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie mäso s kešu orieškami

Kuracie mäso s kešu orieškami

25 minútSuroviny na Kuracie mäso s kešu orieškami ( rozpočet pre 2 osoby ): 200 g kuracích pŕs, 30 g kukuričnej múky, 2 PL cesnaku, 100… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach