45 minútEnergia: 975 kcal.
Suroviny na kuracie mäso so šampiňónmi a cestovinou:
4 kuracie rezne, olej, 400 g šampiňónov, 400 g cestovín, 100 g parmezánu, 2 lyžice múky, 100 g masla, muškátový orech, 1/2 l smotany, biele korenie, 2-3 žĺtky, vývar
Postup:
Kuracie rezne pokrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme. Polovicu masla rozpustíme a opečieme na ňom šampiňóny, pridáme múku, strúhaný parmezán a postupne prilejeme smotanu. Miešame až do zhustnutia.
Mohlo by vás zaujímať
Potom primiešame zvyšné maslo a syr necháme trocha vychladnúť. Do smotanovej omáčky pridáme rozšľahané žĺtka, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, osolíme a rozriedime vývarom. Na horúce rezance položíme kuracie kúsky a prelejeme ich omáčkou.
1 porcia: 3860kJ / 975 kcal