45 minút
Dokonalé sviatočné trubičky po ktorých sa len tak zapráši!
Suroviny na mandľové trubičky s duo polevou (vystačí na: asi 40 kusov):
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 60 g najemno mletých mandlí
- 60 g práškového cukru
- ½ KL mletej škorice
- 1 balíček citrónovej kôry
- štipku soli
- 1 vajce
- 80 g zmäknutého masla
Na krém:
- 250 g zmäknutého masla
- 1 plechovka kondenzovaného karamelového mlieka
- 60 g najemno mletých mandlí
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy Duo kakao-škorica
Okrem toho potrebujeme:
- formičku na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 6 cm)
- trubičky s veľkosťou (7 × 1 cm)
- 2 plechy na pečenie
- šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou (ø 1,5 cm)
Postup:
- V mise zmiešame múku s mandľami, cukrom, škoricou, kôrou a soľou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky odpočívať.
- Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Formičkou na vykrajovanie povykrajujeme kolieska. Kolieska upevníme na maslom potrené trubičky a v mieste spoja stlačíme. Trubičky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Čas pečenia: asi 12 minút (1 plech)
Mohlo by vás zaujímať
- Trubičky necháme mierne vychladnúť a ešte teplé ich opatrne stiahneme z trubičiek.
- Na prípravu krému v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo. Postupne zašľaháme kondenzované mlieko a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame mleté mandle. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a vychladnuté trubičky naplníme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch trubičiek polejeme polevou a necháme stuhnúť.