Čučoriedkovo-jablkový koláčik s posýpkou je rýchly a veľmi chutný koláč.
Suroviny na čučoriedkovo-jablkový koláčik s posýpkou:
Na náplň: 3 jablká na pečenie (asi 500 g), 125 g čučoriedok, 50 ml (3 lyžice) med
Na posýpku: 175 g hladkej múky, 100 g kryštálového cukru, 100 g Hery, štipka soli
Postup:
Predhrejte rúru na 200 °C. Ošúpte jablká, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na veľmi malé kúsky. V mise zmiešajte jablkové kúsky s čučoriedkami a medom. Rozdeľte masu do štyroch zapekacích misiek. Zmiešajte vidličkou múku, cukor, štipku soli a tuk Hera vo veľkej mise, aby sa vytvorila posýpka. Rozdeľte posýpku na ovocnú masu v zapekacích miskách. Pečte koláčiky v rozohriatej rúre 25-30 minút dozlatista. Podávajte teplé.
Mohlo by vás zaujímať
Variant: Podávajte koláčik s jogurtom alebo tvarohom.
Tip: Pre rýchlejšiu prípravu nahraďte kúsky jabĺk 400 g jablkového kompótu. V tomto prípade však použite len polovicu medu.