Suroviny na krémové vajcia:
Na cesto: 3 žĺtky – bielky použite na zdobenie, 1 kg hladkej múky, 500 g Hery, 250 g práškového cukru
Na krém: 250 g Hery, 100 g bielej čokolády, 100 g kondenzovaného sladeného mlieka
Postup:
Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte cez noc do chladničky. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
Po upečení zlepte krémom, ktorý vytvoríte tak, že vyšľaháte heru spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte najemno nasekané pistácie.
Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
Bielková poleva:
Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.