Krémové vajcia

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na krémové vajcia:

Na cesto: 3 žĺtkybielky použite na zdobenie, 1 kg hladkej múky, 500 g Hery, 250 g práškového cukru

Na krém: 250 g Hery, 100 g bielej čokolády, 100 g kondenzovaného sladeného mlieka

Postup:

Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte cez noc do chladničky. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.

Po upečení zlepte krémom, ktorý vytvoríte tak, že vyšľaháte heru spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte najemno nasekané pistácie.

Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.

Bielková poleva:

Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.