Makový koláč s rebarborou a jahodami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na makový koláč s rebarborou a jahodami:

Cesto na makový koláč: 200 g špaldová múka, 100 g hnedého trstinového cukru, štipka chili, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g masla, štipka soli, 100 g mletého maku, 2 žĺtky 1,5 dcl vody, 1 vanilkový lusk

Plnka: 250 g ricoty, 250 g mletého maku, 3 hrste očistenej, pokrájanej rebarbory, 50 g hnedého trstinového cukru, kôra z jednej limetky, 300 g jahôd

Makový koláč

Postup:

Cesto: Do misy vsypeme múku, cukor, chili, prášok do pečiva, štipku soli a pridáme maslo, žĺtky a vodu.  Rukou vymiesime cesto. Pridáme mletý mak a vanilkový lusk a zapracujeme do cesta. Vypracované cesto dáme schladiť do chladničky. Kokosovým tukom vytrieme okrúhlu formu na pečenie. Schladené cesto vtlačíme do pripravenej okrúhlej formy tak, aby cesto malo trocha zdvihnuté okraje. Popicháme vidličkou, posypeme cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Višňovo makový koláč

Višňovo makový koláč

60 minútSuroviny na višňovo makový koláč: 150 g masla, 200 g cukru, 4 žĺtky, vanilínový cukor, 1 lyžička prášku do pečiva, citrónová kôra, 200 g mletého… Čítaj ďaľej

Krém: Ricotu zmiešame s cukrom, makom, limetovou šťavou a rebarborou. Zmesou naplníme koláč a na vrch poukladáme plátky jahôd. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút pri 190°C. Upečený makový koláč ozdobíme šľahačkou a ešte jahodami.

Mohlo by vás zaujímať

Makový koláč s malinami

Makový koláč s malinami

Mak má v tradičnej slovenskej kuchyni vo všeobecnosti nezastupiteľné miesto a je rozšírený predovšetkým v slovanských krajinách. Zrnká maku vyjadrujú bohatstvo a hojnosť, preto aj na sviatočnom stole nezvykne … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach